Следвайте Гласове в ТелеграмБФС и аз като негов президент не можем

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБФС и аз като негов президент не можем
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Аз и БФС няма да сме изкупителна жертва заради платен протест

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" БФС и аз като негов президент не можем да се трансформираме в изкупителна жертва за това, че някой е провел заплатен митинг, макар тревожните сигнали, а трети е възнамерявал ексцесии за да трансферира виновността върху нас " - това съобщи президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Той се яви на чуване в спортната комисия в Народното събрание.

Той бе извикан с цел да изясни за проблемите при организацията на мача сред България и Унгария в четвъртък.

" Да се търси виновност от БФС за ескалацията на напрежението по време на митинга е неприемливо. Отговорност би трябвало да се търси от уредниците на митинга и институцията, която е разрешила неговото осъществяване, макар всички сигнали за всеобщи вълнения, както и от провокаторите, които обществено подстрекаваха футболните почитатели ", сподели още той. 

" БФС не е премествал или затварял игрища, а е подхванал всички вероятни дейности мачът да се състои и да бъдат предотвратени всички ексцесии, прояви на експанзия и преустановяване на дуела, за които имахме сигнали. След привършване на особено изпратените представители на УЕФА, двама офицери по сигурността, показаха безапелационна позиция, че решението мачът да се играе при закрити врата е било вярно ", разяснява Михайлов.

Първоначално мачът трябваше да се играе на Националния стадион в София. В следствие обаче от УЕФА предложиха да се играе в Пловдив поради оценката за сигурността в отчет на Столична дирекция на вътрешните работи. От Община Пловдив обаче не дали позволение за мача и по този начин имаше възможност той да се играе в Кърджали и даже на се организира изобщо.

За първи път от БФС научили, че се готви митинг на 24 октомври. Било на среща в централата им на 14,00 часа. На другия ден получили и публично писмо за организацията, както и за " вероятни други нерегламентирани прояви ". " Изрично сме известени, че такова мероприятие не е декларирано в Столичната община ", изясни Борислав Попов, изпълнителен шеф на БФС.

Цялата тази информация била изпратена на УЕФА. На 27 октомври пуснали писма и до министъра и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, шефовете на ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи. Уведомили ги, че стартират организацията на мача и поискали да подхващат ограничения, с които да подсигуряват сигурността на хората.

После в БФС пристигнало и ново писмо с по-подробна оценка на риска. Затова получили и рекомендация от УЕФА мачът да се играе другаде. За нея уведомили админа на европейските квалификации. На 3 ноември от УЕФА пристигнало инструкции по какъв начин да се организира срещата - да се употребява стадион " Христо Ботев " в Пловдив, както и мачът да се играе при закрити порти.

Пловдив обаче отхвърля да одобри срещата и стартира търсенето на нов стадион. Междувременно на 13 ноември Столична дирекция на вътрешните работи оферират да окажат подпомагане при осъществяване на мача, а на другия ден изпращат писмо със същото наличие. Затова на 15 ноември от футболния съюз споделят на УЕФА, че ще играят в София. Понеже е трябвало да се уточни и авариен стадион, те показали Арена " Арда " в Кърджали. И в последна сметка УЕФА позволява срещата да е в столицата.

Инфо: " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР